OM PADEL

Padel är en enkel och rolig sport att lära sig och kan beskrivas som en blandning mellan tennis och squash. Banan man spelar på är 10 x 20 m och omgärdas av tre meter höga glasväggar och ett galler på toppen. Takhöjd är viktigt i padel för en bra spelupplevelse då lobbslaget räknas som ett av de vanligaste och viktigaste slagen. Det är just därför vi har valt att belägga våra banor i en hall som har hela 11 (!) meter i takhöjd. Det gör vår hall till en av Sveriges bästa hallar.

I Padel räknar man precis som i tennis med game och set. Game räknas 15/30/40/game och först till sex vunna ”game” vinner setet (Obs! man måste vinna med minst två game annars spelar man tiebreak till där vinnaren är den som först når till sju med minst två bollars fördel). Padelracket är gjort av kompositmaterial, har inga strängar och väger ca 400 gr. Bollarna liknar tennisbollar till utseendet men är berikade med en speciell gas för att klara av alla hårda vägg- och gallerstudsar.

Padel är en sport där verkligen alla kan spela, oavsett kön och ålder. Sporten är en grymt bra och rolig träningsform. Välkommen att testa – Boka här